Persondatapolitik

Persondatapolitik

1. Generelt

Denne politik om behandling af personoplysninger (persondatapolitik) beskriver, hvordan Braunstein – Mikro bryggeri og Mikro destilleri indsamler og behandler oplysninger om dig. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du giver til os, eller som vi indsamler via braunsteins hjemmeside, www.braunstein.dk // www.whiskydirect.dk

braunstein.dk er dataansvarlig for dine personoplysninger. Alle henvendelser vedrørende persondata hos braunstein.dk skal ske via de kontaktoplysninger, der er anført under punkt 6.

Cookies

I almindelighed kan du søge anonymt på vores hjemmeside, braunstein.dk. Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi imidlertid automatisk oplysninger om dig ved hjælp af cookies.

En cookie er en lille tekstfil, der anbringes på din computers harddisk, smartphone eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer/IP-adresse og samle information om, hvilken type browser du bruger og hvilke sider og funktioner du besøger, fx om, hvilke søgetermer du bruger på hjemmesiden.

Vi placerer primært cookies på din computer for at kunne føre statistik over brugen af hjemmesiden. De oplysninger, vi får, er for eksempel browsertyper, sete sider og klik på links. Vi bruger oplysningerne til at danne os et samlet overblik over, hvordan hjemmesiden bliver brugt. Den statistik, vi får ved hjælp af cookies, bruger vi til at forbedre hjemmesiden.

Derudover bruger vi cookies, så det fx er muligt at dele begivenheder fra vores kalender på Facebook. På samme måde bruger vi cookies til at holde styr på, hvorvidt du er logget ind på sider, som er beskyttet af et login.

Vi gør dette med henblik på at optimere konverteringen på hjemmesiden, forbedre denne og fortage målrettet markedsføring. Vi gør også brug af tredjepartscookies, som er cookies, der placeres af andre end os. Det kan fx være firmaer, som hjælper os med at måle, analysere og målrette vores ydelser, annoncer og indhold.

Vi benytter cookies til følgende formål:
– Styring af generel teknisk funktionalitet på hjemmesiden.
– Trafikmåling via Gemius og Google Analytics.
– Afvikling af annoncer fra forskellige annoncenetværk.
– Målrettet visning af de annoncer, vi formoder, er mest interessante for dig baseret på din adfærd.

Nogle cookies gemmes, indtil du lukker din browser ned, mens andre gemmes i længere tid. Ønsker du at begrænse, hvilke cookies vi sætter, kan du i de fleste browsere ændre indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Du skal dog være opmærksom på, at der i så fald kan være services og funktioner, du ikke kan bruge, fordi de kræver cookies til at huske de valg, du foretager.
Du kan godt undgå cookies, og det er også muligt at fjerne eksisterende cookies fra din computer.

Hvordan du kan undgå cookies afhænger af, hvilken browser du bruger. Herunder kan du finde links til vejledninger for, hvordan du fjerner og blokerer cookies i en række forskellige browsere:

• Googles vejledning til hvordan man fjerner cookies i de mest anvendte browser
• Vejledning til hvordan man fjerner og blokerer cookies i Firefox
• Vejledning til hvordan man fjerner og blokerer cookies i Google Chrome
• Vejledning til hvordan man fjerner og blokerer cookies i Internet Explorer 7, 8 og 9

Persondata

Når du opretter dig som kunde beder vi dig om at oplyse visse personlige data. For at kunne købe en vare skal du som minimum oplyse navn, adresse, e-mail og telefonnummer.

Dine persondata indhentes, registreres, opbevares og anvendes udelukkende med henblik på at gøre det muligt for dig at modtage nyhedsbreve og købe varer hos braunstein’s www.whiskydirect.dk samt til at overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser eller forpligtelser i henhold til forbrugerlovgivningen.

Vi anvender derudover dine personoplysninger for at kunne levere dine varer. Vi deler i den forbindelse relevante personoplysninger med de transportfirmaer vi samarbejder med. Transportfirmaerne benytter alene dine oplysninger til at fuldføre de aftaler, du har indgået med dem og os.

Braunstein benytter postnord som transportpartner:

Transport-firmaerne har forpligtet sig til at håndhæve braunsteins forretningsvilkår, ligesom postnord har forpligtet sig til at behandle dine personoplysninger fortroligt og i overensstemmelse med braunstein.dks persondataregler samt sikkerhedsregler.

Ud over dine persondata indsamler vi oplysninger om, hvilke produkter du køber, fortryder eller reklamerer. Det gør vi, fordi vi til enhver tid skal tilsikre vores kunder bedst mulig service.

Persondata gemt via ekstern certificeret udbyder

Skal du betale online med din valgte betalingsmetode (fx Visa kort, Masterkort mv.) Første gang du betaler spørger vi dig, om du ønsker, at din betalingsmetode huskes til næste gang du køber. Siger du aktivt ‘ja tak’ vil informationer om den valgte betalingsmetode blive gemt via en ekstern certificeret udbyder.

braunstein.dk // whiskydirect.dk benytter betalingsudbyderen E-pay.

Vi anvender udelukkende godkendte overførsels- og lagringsprotokoller såsom kryptering for at forhindre, at oplysningerne bliver tilgængelige for uvedkommende. På denne måde bliver følsomme oplysninger såsom kreditkort-oplysninger altid omdannet til krypterede koder, inden de ved en sikker metode sendes til os via internettet.

Brug af Databehandlere

Som nævnt i afsnit ’1 Cookies’ anvender vi eksterne virksomheder til blandt andet at bistå os i den tekniske drift af hjemmesiden, fx til at forbedre hjemmesiden, udføre målrettet markedsføring og retargeting samt indhente oplysninger om kunders bedømmelse af vores produkter mv.

De eksterne virksomheder agerer databehandlere og behandler data som vi er ansvarlige for i henhold til vores instruks. Databehandlerne må ikke anvende dataene til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.

Google Analytics og Google AdWords v/Google Inc. Etableret i USA. De fornødne garantier for overførelse af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield. En kopi af certificeringen kan findes her

Oracle Corporation. Etableret I USA. De fornødne garantier for overførelse af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield. En kopi af certificeringen kan findes her

Facebook Business. Etableret I USA. De fornødne garantier for overførelse af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield. En kopi af certificeringen kan findes her

2. Dine rettigheder
Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandling af dine oplysninger skal vi som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

Indsigtsretten
Du har til hver en tid ret til at få indsigt i de personoplysninger, som braunstein.dk har registreret om dig. fx hvilke oplysninger vi har registeret om dig, hvilke formål registeringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysninger om hvorfra oplysningerne stammer.

Du kan se alle personoplysninger, som vi har registreret ved at gå ind på vores site whiskydirect.dk og logge ind med dit kundenummer og password på ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger. Her kan du endvidere se varer du har købt samt betalinger.
Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Det gør du ved at downloade oplysningerne direkte på ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’.

Retten til berigtigelse
Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget. Du har mulighed for at tilgå oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din registrering af dig som kunde. Dette via www.braunstein.dk – ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’. Her kan du også foretage eventuelle ændringer af oplysninger, som du ikke mener er korrekte. Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke ændre fornavn og efternavn. Ønsker du at foretage ændringer vedr. fx navn, kan du rette skriftlig henvendelse til os, hvorefter oplysningerne vil blive korrigeret. Se kontaktinformationer (se punkt 6).

Retten til sletning
I det omfang at opbevaring og anvendelse af dine oplysninger ikke er nødvendig, fx for at kunne overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser eller forpligtelser i henhold til forbrugerlovgivningen er vi forpligtede til at slette alle eller visse af dine personoplysninger, såfremt du skulle ønske det.

Visse oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din registrering af dig som kunde hos os, har du selv mulighed for at slette ved at tilgå www.whiskydirect.dk – ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’ – ‘Ret stamoplysninger’. Alternativt kan du rette skriftlig henvendelse til os, hvorefter oplysningerne vil blive slettet. Se kontaktinformationer (se punkt 6)

Du kan også anmode om fuld sletning af alle data som vi har om dig, herunder anonymisering af anden data fx varer du har købt, fortrudt eller reklameret. Ønsker du dette kan du anmode om sletning via ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’. Dine data vil ikke kunne blive genskabt og dit kundeforhold afsluttes.

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
Du har i visse tilfælde ret til kræve, at dine persondata udelukkende opbevares og ikke anvendes, fx hvis du mener, at de oplysninger om dig, ikke er korrekte. I disse tilfælde vil dit kundenummer blive lukket, men ikke slettet. Dette gør du ved at kontakte braunstein.dk Customer Support på mail info@braunstein.dk.

Retten til dataportabilitet
Du har ret til at få dine persondata udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbar format og ret til at få overført disses oplysninger til en anden dataansvarlig. Du kan tilgå alle personoplysninger, som vi har registreret om dig ved at gå ind på vores site www.whiskydirect.dk – ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’. Du kan downloade disse oplysningerne i format der kan overføres til anden aktør.

Retten til indsigelse
Du har til enhver tid ret til af særlige grunde, at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger. Retten til indsigelse indebærer, at du til enhver tid har ret til at gøre indsigelse mod en ellers lovlig behandling af dine personoplysninger, hvis der er særlige grunde til, at du ikke ønsker dine oplysninger behandlet.

braunstein.dk herunder whiskydirct.dk vil tage stilling til, om indsigelsen er berettiget, også selvom om vores behandling af oplysningerne i øvrigt er lovlig.

Retten til at tilbagekalde samtykke
Hvis du har givet samtykke til vores behandling af dine personlige oplysninger, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke til behandlingen af dine persondata.

Du tilbagekalder dine samtykker som følgende:

Tilladelse til anvendelse af dine persondata til at informere dig om nyheder og tilbud jf. afsnit 2
Du tilbagetrækker dit samtykke ved at tilgå www.whiskydirect.dk – ‘Min side’ – ‘Stamoplysninger’ – ‘Ret stamoplysninger’, fjern krydset til venstre for det/de marketingsamtykker du ønsker at trække tilbage.

Tilladelse til behandling og opbevaring af dine personoplysninger jf. afsnit 2
Du tilbagetrækker dit samtykke ved at tilgå www.whiskydirect.dk – ‘Min side’ – ‘Stamoplysninger’ og anmode om sletning . Vælger du at trække dit samtykke til ‘opbevaring af dine personoplysninger’ tilbage, vil al din persondata blive slettet og vil ikke kunne blive genskabt. Dit kundeforhold afsluttes dermed.

Tilladelse til at vi husker din betalingsmetode jf. afsnit 3
Du tilbagetrække dit samtykke ved at tilgå www.whiskydirect.dk – ‘Min Side’ – ‘Stamoplysninger’ – ‘Ret Stamoplysninger’ – ‘Betalingsmetode’ og fjern krydset til højre for nævnte betalingsmetode.

Retten til at klage
Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger.

3. Automatisk sletning af persondata

I henhold til persondatalov er vi forpligtiget til at slette data, som vi ikke har et formål for at opbevare. Det betyder at vi løbende sletter data fra vores databaser ud fra følgende kriterier:

Såfremt du har oprettet et kundenummer, men ikke aktiveret det via det tilsendte aktiveringslink. Vil vi efter 7 dage automatisk slette de oplysninger, som vi har registeret om dig.

Såfremt du ikke gør brug af vores hjemmeside, app eller mobile site (logger ind, browser, køber) i en periode på 18 måneder, vil vi automatisk slette de oplysninger, som vi har registeret om dig, idet vi dog for at opfylde lovkrav, herunder krav i regnskabslovgivningen og forbrugerlovgivningen kan være forpligtiget til gemme visse personoplysninger i en længere periode. Oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med, at du har givet dit samtykke til, at vi må sende dig markedsføring pr. e-mail, sms og post, slettes imidlertid kun, hvis du tilbagekalder dit samtykke.

Du kan tilbagekalde dit samtykke ved at følge den ovenfor beskrevne procedure.

Såfremt du aktivt framelder dig som kunde (ønsker at afbryde dit kundeforhold) vil dine oplysninger blive slettet med det samme, idet vi dog for at opfylde lovkrav, herunder krav i regnskabslovgivningen og forbrugerlovgivningen kan være forpligtiget til at gemme visse personoplysninger i en længere periode.

4. Sikkerhed

Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.
Alle persondata opbevares på en sikret database hos braunstein.dk // www.whiskydirect.dk og behandles fortroligt. Dine personoplysninger er udelukkende tilgængelige for braunstein.dks autoriserede medarbejdere (kun de medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse) samt i et begrænset omfang også for vores transportsamarbejdspartner. Vi har udarbejdet administrative regler for at sikre, at medarbejderes adgang til persondata på braunstein.dk server er begrænset til kun at omfatte det nødvendige for udførelsen af de respektive funktioner.
Serveren med dine persondata er beskyttet mod uautoriseret fysisk og elektronisk adgang. Beskyttelsen omfatter en elektronisk firewall og andre sikkerhedssystemer, der indbefatter virus-scanning, installation af sikkerhedssystemer, afprøvning af sårbarhed, backup og reetablering, medarbejderuddannelse, sikkerhedskontrol og andre foranstaltninger med henblik på løbende at forbedre datasikkerheden.

braunstein.dk samarbejder med politiet. Derfor udleverer braunstein.dk kundeoplysninger til politiet i det omfang, som er nødvendigt for at assistere politiet i deres efterforskningsmæssige arbejde. Såfremt der måtte foreligge en retskendelse, et påbud fra en offentlig myndighed eller en retslig instans, kan braunstein.dk være forpligtet til at videregive dine personlige oplysninger.

5. Ændringer i persondatapolitikken
Vi er til enhver tid berettiget til at foretage ændringer i denne persondatapolitik. Såfremt vi foretager ændringer i persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste log-ind på hjemmesiden. Såfremt du ikke kan acceptere den ændrede politik, har du ikke mulighed for at fortsætte brugen af hjemmesiden, og dine personoplysninger kan blive slettet. Idet vi dog for at opfylde lovkrav, herunder krav i regnskabslovgivningen og forbrugerlovgivningen kan gemme visse personoplysninger i en længere periode.

6. Kontaktoplysninger
Braunstein (Køge bryggeri aps) er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden. Hvis du efter gennemlæsning har spørgsmål eller bemærkninger til braunstein.dk persondatapolitik, kan du kontakte os på nedenstående kontaktinformationer.

Braunstein
Carlsensvej 5
4600 Køge
Telefonnummer: (+45) 20 48 44 68
E-mail: info@braunstein.dk

Versioner
Dette er version 1 af Braunstein’s persondatapolitik dateret den 23.05.18