Braunstein Malt aquavit

Vores malt aquavit er fremstillet af bygmalt og tilsmagt med kysthonning. Honning er fra vores lokale kyst bier, mindre end en kilometer fra Destilleriet Braunstein.

Braunstein Havtornsnaps

Vores havtornsnaps har en frisk bittersød smag. Den er baseret på de populære havtornbær, også kendt som ”nordens citroner”, og sødet med kyst honning fra kysten langs køge bugt.

Braunstein Slåensnaps

Slåen er en dansk hjemmehørende busk eller lille træ, der i familie med kirsebær. Den er ofte plantet i skovbryn og læhegn, men vokser også mange steder langs de danske kyster.

Braunstein Æblesnaps

Braunstein æblesnaps er vores danske udgave af Calvados, som laves i distriktet Calvados i Normandiet. Vi bruger danske æbler, som vi gære og destillere. Og derefter lagre på egetræsfade på vores whiskylager.

Braunstein Påske Akvavit

Den mest ”akvavitagtige” af vores snapse. Mens vores andre snapse er lavet på udtræk af urter er Påske Akvavitten destilleret med krydderierne, hvilket giver frisk og klart udtryk. Den aromatiske akvavit byder på en aroma af kommen i fint samspil med koriander og appelsinskal. Smagen afrundes af lagringen på 250 liters sherryfade.

Braunstein Julesnaps

Gylden akvavit i julestemning. Smagen er blødere end den kraftigere Gylden Akvavit, da der er tilsat et gavmildt skvæt mørk rom til recepten. I bedste jule-stil er snapsen afstemt med ægte kanelbark og appelsinskal.

Braunstein Stjernesnaps

Krydret med stjerneanis, der giver den kendte smag af lakrids. Planten stammer fra Kina, og anvendes såvel i folkemedicinen som i køkkenet. I Sydeuropa anvendes krydderiet i stor stil i spiritus-produktionen og kendes fra blandt andet Pastis, Sambuca og Ouzo. Med Braunstein Stjerne er vi gået vores egne veje, da brændevinen er lavet som en […]

Braunstein Lyngsnaps

Denne lyngsnaps fremkalder duften af hedelyng på en varm sommerdag. Brændevinen er krydret med lyng og vi valgte at blødgøre den yderligere ved en tids lagring på store sherryfade. Et eksperiment, der er faldet mere end heldigt ud, hvis vi selv skal sige det. En himmelsk aperitif der varmer i brystet ved frokostbordet.

Braunstein Enebærsnaps

Det er ikke lige til at se, men enebær er faktisk slet ikke bær, men derimod runde kogler fra enebusken. De er særdeles aromatiske og meget anvendte i såvel madlavning som spiritusproduktion. Vi har desuden valgt at tilsætte en gavmild dosis allehånde, der runder smagen af og trækker brændevinen lidt i retning af en bitter. […]

Braunstein Morbærsnaps

En mild og let sødlig snaps med masser af frisk bæraroma. Snapsen er krydret med morbær og for at opnå større samling i smagen har vi lagret brændevinen på træfade af morbærtræ – en sjældenhed i spiritusverdenen, som giver et delikat bidrag til smag og aroma. Nyd denne snaps afkølet til frokost, i drinks eller […]

Braunstein Gylden Akvavit

Akvavit i traditionel nordisk stil. Smagen udgøres af en fint afstemt blanding af krydderier, heriblandt fennikel, anis, lakridsrod, koriander og kommen. Det er en dejlig dram, som et glas “i utide” og tillige en glimrende ledsager til mange frokost- og middagsretter. Nydes bedst ved stuetemperatur eller let afkølet.

Braunstein Porsesnaps

Det er med porse som med vin. Mikroklima og jordbundsforhold hvor planten gror spiller en stor rolle for porsens aroma, og i Danmark finder man den kun få steder. Tillige vinder en porse ved lagring i indtil flere år. En mørk og kompleks snaps med en lang og blød smag, sødmefuldt afrundet og med den […]

Braunstein Ølsnaps

Vi har hentet inspirationen til vores ølsnaps i Tyskland, hvor mange mindre bryggerier har et lille destilleri tilsluttet og laver brændevin af øllet. Denne ølsnaps er destilleret på bock-øl og lagret på franske fade af kastanietræ, der giver en særlig sødme og varme i munden. Ølsnapsen kan nydes som aperitif eller til frokosten, men kan […]

Braunstein Niels Juel Akvavit

Niels Juel er flagskibet i Braunsteins snapse sortiment. Opkaldt efter søhelten Niels Juel, der ved sin snilde og ekspertise slog en talmæssigt overlegen svensk flåde ved slaget i Køge Bugt i 1677. Det er flere års eksperimenter med kombinationer af krydderier, urter, rødder og bær som har udmøntet sig i denne akvavit. Tålmodig lagring på […]